Shopify Mağazası Nasıl Kurulur? Adım Adım Kılavuz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Oba Beyi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oba Beyi

Administrator
Yönetici
Yetkili
E-ticarete başlamak isteyenler için Shopify, kolay kullanımı ve güçlü özellikleriyle öne çıkan bir platformdur. Kod bilgisi gerekmez, kısa sürede profesyonel bir mağaza açabilirsiniz. İşte adım adım Shopify mağazası kurma rehberi:

1. Shopify Hesabı Oluşturun​

Öncelikle Shopify.com adresine gidin ve “ücretsiz deneme” seçeneğiyle hesap oluşturun. E-posta adresinizi, şifrenizi ve mağaza adınızı belirleyin.
Mağaza adınızı seçerken kısa, akılda kalıcı ve markanızı temsil eden bir isim kullanmaya özen gösterin.

2. Mağaza Bilgilerinizi Girin​

Shopify sizden ülke, adres ve para birimi gibi temel bilgileri ister. Bu bilgiler ödeme ve faturalandırma süreçlerinde kullanılacağı için doğru girilmelidir.

3. Tema Seçin​

Shopify yönetim panelinde “Online Store → Themes” bölümüne gidin. Burada ücretsiz veya ücretli birçok tema bulunur.
Mobil uyumlu, sade ve kullanıcı dostu bir tema seçmek mağazanızın dönüşüm oranlarını artırır.

4. Ürünlerinizi Ekleyin​

Sol menüden “Products → Add Product” seçeneğiyle ürünlerinizi ekleyin. Ürün adı, açıklama, fiyat, stok durumu ve görselleri mutlaka doldurun.
Açıklamaları SEO uyumlu yazın. Örneğin “El yapımı deri cüzdan – %100 hakiki deri, şık tasarım” gibi net ifadeler kullanın.

5. Ödeme Yöntemlerini Ayarlayın​

Shopify Payments, PayPal, Stripe gibi global ödeme sistemlerini destekler.
Türkiye’de satış yapacaksanız iyzico, Shopier veya PayTR gibi üçüncü taraf sistemleri entegre edebilirsiniz.

6. Kargo Ayarlarını Yapın​

“Settings → Shipping” kısmından kargo bölgelerini, ücretleri ve teslimat sürelerini belirleyin.
Müşterilere açık ve net bilgi verin. Örneğin “Tüm siparişler 24 saat içinde kargoya verilir.”

7. Alan Adınızı Bağlayın​

Kendi alan adınızı (örneğin markaniz.com) Shopify’a bağlayarak profesyonel bir görünüm elde edin.
“Settings → Domains” bölümünden mevcut domaini bağlayabilir veya yeni bir domain satın alabilirsiniz.

8. Mağazanızı Test Edin​

Mağazanızı yayına almadan önce bir deneme siparişi vererek ödeme ve bildirim süreçlerini kontrol edin.
Mobil cihazlardan görünümü ve sayfa hızını test etmeyi unutmayın.

9. Yayına Alın ve Tanıtım Yapın​

Mağazanız hazır hale geldikten sonra sosyal medya hesaplarınızı bağlayın, Google Ads veya Meta reklamlarıyla tanıtım yapın.
İlk müşterilerinizden gelen geri bildirimleri dikkate alarak mağazanızı geliştirin.

Shopify, teknik bilgi gerektirmeden profesyonel bir e-ticaret sitesi kurmak isteyenler için mükemmel bir çözümdür.
Doğru tema seçimi, SEO uyumlu içerikler ve etkili dijital pazarlama stratejileriyle kısa sürede satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
113
Kullanıcılar
8
Son üye
MyItem
Geri